Vi har været i køkkenet og lavet en helt fantastisk sommertærte, fyldt med ost og spinat.
Så hvis du er til en ret, der både kan nydes kold, lun eller varm, så skal du læse med her.
Én portion butterdej
Spinat fyld
450 g frisk spinat
2 løg
2 fed hvidløg
3 spsk olivenole
Salt og peber
Fetafyld
200 g fetaost
3 æg
1/2 tsk muskatnød
150 g Dronning Victoria ost
Spinatfyld
Pil og hak løg groft. Svits løg forsigtigt på en pande me olie, uden de tager farve. Hak hvidløg fint og tilsæt sammen med spinat på panden. Steg til spinaten er let tilberedt. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen.
Ostefyld
Smuldr fetaen i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne, og rør det sammen. Bland spinatfyldet i ostefyldet.
Samle tærten
Rul butterdejen tyndt ud og del den på midten. Beklæd et ildfast fad med det ene stykke dej, fyld det færdige fyld i og dæk med resten af dagen. Saml kanterne og pensle med olivenolie eller smeltet smør. Skær til sidst et kryds i midten af tærten.
Bag tærten ved 180 grader i ca. 30-45 min til overfladen er gylden og sprød.
Tip
Tærten smager fantastisk både kold, lun og varm. Den kan serveres som både forret eller hovedret, med tzatziki og brød til. En dejlig tærte til sommeraftner.
VELKOMME