Viden om oste

Der er hundredvis af ostetyper fra alverdens lande. Deres stilarter, teksturer og varianter afhænger af mælkens oprindelse (dyrerace/ foder), om mælken er blevet pasteuriseret, fedtindholdet, bakterier, skimmel, forarbejdning og modning.  Derudover kan man tilsætte krydderurter, krydderier, eller brænderøg som smagsstoffer. Derfor finder vi en kæmpe…

Læs artiklen

Sådan opbevarer du din ost

Indpakning Vi sælger vores ost indpakket i vokspapir, så opnås den bedst mulige balance mellem at fastholde fugt omkring osten samtidig med at osten kan trække vejret.  Oste-pleje Gårdoste er håndlavede, og dermed varierer hver dags produktion. Ost er generelt lykkeligst i en kølig, fugtig…

Læs artiklen

Besøg vores osteunivers

Ostebørsen har årtiers erfaring med at spotte de lækreste og mest smagfulde oste til vores kunder. I dag er det 3. generation, der håndplukker sortimentet. Hos Ostebørsen kan du opleve oste, som du aldrig før har set eller smagt. Hos os finder du både lokalt producerede oste…

Læs artiklen

Ostens historie

Ost har været en del af menneskets kost siden de første landbrug opstod i ”den frugtbare halvmåne” i vore dages Syrien omkring 10.000 fvt. Oldtidens oste har været oste, der mindede om vore dages ”friskost” og ”feta” – oste, der ikke har været egnede til…

Læs artiklen

Sådan laver man ost – ostens grundprincipper

Der går ca. 10 liter mælk til at lave 1 kg ost. De hårde oste som f.eks. Parmigiano Reggiano, der har været lagret i måske op til 2 år, går der helt op til 15 liter mælk. Derfor bliver god ost nødvendigvis dyr.  Ost fremstilles…

Læs artiklen

Råmælksoste – de forbudte oste

De ypperste oste som Gryere, Comté, Parmesan, Camembert, Emmentaler og Manchego er alle i deres bedste versioner lavet af upasteuriseret mælk, eller råmælk, som den ofte kaldes. Ostekendere værdsætter deres meget bredere, dybere og mere nuancerede smag. Råmælksost er en ost lavet af frisk mælk,…

Læs artiklen

Mød gårdproducenterne

Et bedre job findes ikke. Vi rejser rigtig meget rundt i Europa for at finde små gårdmejerier, der laver oste, som er traditionelle og typiske for egnen, årstiden, kulturen og bonden. Det er selvsagt oste, som i de fleste tilfælde kun laves i meget små…

Læs artiklen