Ostens historie

Ost har været en del af menneskets kost siden de første landbrug opstod i ”den frugtbare halvmåne” i vore dages Syrien omkring 10.000 fvt. Oldtidens oste har været oste, der mindede om vore dages ”friskost” og ”feta” – oste, der ikke har været egnede til…

Læs artiklen

Sådan laver man ost – ostens grundprincipper

Der går ca. 10 liter mælk til at lave 1 kg ost. De hårde oste som f.eks. Parmigiano Reggiano, der har været lagret i måske op til 2 år, går der helt op til 15 liter mælk. Derfor bliver god ost nødvendigvis dyr.  Ost fremstilles…

Læs artiklen

Råmælksoste – de forbudte oste

De ypperste oste som Gryere, Comté, Parmesan, Camembert, Emmentaler og Manchego er alle i deres bedste versioner lavet af upasteuriseret mælk, eller råmælk, som den ofte kaldes. Ostekendere værdsætter deres meget bredere, dybere og mere nuancerede smag. Råmælksost er en ost lavet af frisk mælk,…

Læs artiklen

Mød gårdproducenterne

Et bedre job findes ikke. Vi rejser rigtig meget rundt i Europa for at finde små gårdmejerier, der laver oste, som er traditionelle og typiske for egnen, årstiden, kulturen og bonden. Det er selvsagt oste, som i de fleste tilfælde kun laves i meget små…

Læs artiklen