Formatges artesans de ponent

Vi befinder os lidt vest for Barcelona på gårdmejeriet FORMATGES ARTESANS DE PONENT, der er specialiseret i at lave gedeost fra gårdens 800 geder.

Carlos, som ejer gården og laver osten, fortæller, at osteriet er nyt og moderne, men de tager udgangspunkt i Cataloniens traditionelle ostehåndværk. Vores produkter er lavet uden nogen tilsætningsstoffer, farvestoffer, konserveringsmidler eller skorpebelægninger. Vi håndterer mælken og ostene mindst muligt, hvilket resulterer i et produkt af høj kvalitet, som har givet os flere medaljer ved World Cheesse Award.

Carlos fremhæver, at gedernes mælk ændrer sig hen over året. Mælkens biologiske sammensætning er anderledes om vinteren end om sommeren. Derfor laver vi forskellige typer af oste, og hver ostemester har sine egne hemmeligheder, der er med til at gøre ostene forskellige og unikke. Men vigtigst er nok det, der foregår i modningskamrene, hvor vi tager tiden og mikrobiologien til hjælp, fortæller Carlos.

Gårdens oste sælges under brand navnet ”Cal Quiteria”. 

grup1