Besøg fra Korea

I fredags (d. 3 maj 2019), bød vi endnu et filmhold velkommen i butikken, denne gang var det dog hele vejen fra Korea og med en helt anden interesse end filmholdet fra Catalonien. Interessen lå i at lære mere om hvor mælken kommer fra og hvorfor mælk og ost er så godt for os mennesker. 

En tur ud på marken

Det betød at vi startede dagen med at køre ud til Tøvestensgaarden, hvor vi besøgte køerne ude på marken og inden i stalden. Det koreanske filmhold fik en god snak med Lars Bo, som kender alt til køerne på Tøvestensgaarden. Filmholdet var meget overraskede over hvor rolige og nysgerrige køerne var, da de straks kom hen til os ude på marken og skulle være med til det hele. Efter besøget på marken gik vi ind i stalden, hvor de fik et indblik i hvordan køerne bor indenfor. Samtalen med Lars fortsatte inde i stalden og koreankerne fik utrolig meget viden med sig. Med viden om hvordan køerne bor og hvordan de bliver passet, til hvad de får at spise og hvordan det påvirker mælken og ostens smag, kørte vi tilbage til Ostebørsen. 

Tilbage i butikken

Efter en god omgang frisk luft og snakken med Lars og køer, vendte vi tilbage til butikken på Industrivænget. Her var der sat en aftale op med Henrik, som skulle fortælle lidt om butikkens historie, om oste generelt, hans favoritost og hvorfor ost og mælk er så godt for os. Vi fik af vide af koreanerne at de kun får mælk til de er 4-5 år gamle og de er derfor meget interesserede i, hvorfor vi danskere både drikker mælk og spiser ost igennem hele vores liv. Under interviewet fortalte Henrik om historien bag butikken, hvorfor han er så utrolig glad for ost og hvorfor vi danskere bare ikke kan lade mælk og ost være, når vi ser det i kølemontrerne. 

Tak for denne gang

Da koreanerne havde fået svar på alle deres spørgsmål og filmet godt rundt i butikken, takkede vi af og fortalte at vi glæder os til at se resultatet. Vi kunne dog ikke lade dem forlade butikken, før de havde smagt vores mælk og mange af de forskellige oste. Det hele faldt i utrolig god jord og de var meget overrasket over hvor god smag der er i vores mælk og ost. Efterfølgende har vi også modtaget en mail, hvor de fortæller at de oste de købte med hjem, var helt fantastiske og lækre. Det er jo fantastisk at høre og vi bliver så glade når vi hører det.