Ostebørsens Gårdmejeri

Hos Ostebørsen brænder vi for at genoplive det gamle og stolte mejerihåndværk, som i generationer har givet danskerne formidabel ost og mælk. Derfor åbnede vi i 2017 gårdmejeri i Vemmelev.

Alle vores mejeriprodukter bliver fremstillet af en helt særlig mælk. Enggræsmælk fra Tude Ådal. Mælken bliver produceret af køer på Tøvestensgaarden, som lever af græs og hø fra fredede engarealer i Tude Ådal nær Vikingeborgen Trelleborg.

Engarealerne er et fantastisk spisekammer, da fredningen af området begyndte allerede i 1873. Så ådalen har en mangfoldig flora med massevis af vilde urter, hvilket giver mælken en enestående smag, og du vil opleve, at smagen skifter henover sæsonen. De store mængder græs, som køerne spiser, betyder, at mælken har en optimeret balance mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrer.

Tæt samarbejde mellem landmand og mejeri
Vi mener, at du skal vide, hvor mælken kommer fra og hvordan den produceres. Derfor har vi et partnerskab med Michael Andersen, som ejer Tøvestensgaarden. Det giver et tæt samarbejde mellem mælkeproducent og mejeri.

Pasteuriseret. Ikke homogeniseret
På mejeriet behandler vi mælken på den mest skånsomme måde. Når mælketanken ankommer til mejeriet, bliver den hævet, så enggræsmælken selv løber ned i pasteuren. Når enggræsmælken skal hen i ostekarret, foregår det yderst nænsomt. På den måde bevares alle de fremragende egenskaber i enggræsmælken.

På Ostebørsens Gårdmejeri er mælken ikke homogeniseret, så alle fedtkugler er bevaret.

Kom helt tæt på lokal fødevareproduktion
Vi har indrettet mejeriet sådan, at du fra mejeriudsalget kan se mejeristen arbejde, men hvis du har lyst til at komme helt tæt på, så kan du det. Det er nemlig muligt enten at leje vores mejeri eller komme i mejeriet sammen med mejeristen. Skulle du have lyst til at starte dit eget gårdmejeri, så rådgiver vi dig gerne. Kontakt Henrik Møller Kastrup – hmk@osteborsen.dk