Ostebørsens gårdmejeri og mejeriudsalg

Hos Ostebørsen brænder vi for at genoplive det gamle og stolte mejerihåndværk, som i generationer har givet danskerne formidabel ost og mælk. Derfor åbner vi et gårdmejeri i Vemmelev.

Vi mener, at du skal vide, hvordan mælk og ost bliver produceret. Derfor arbejder vi tæt sammen med Tøvestensgaarden i Hejninge, som leverer alt vores komælk. Det giver dig en unik mulighed for at opleve lokal fødevareproduktion fra koens liv på marken til mejeriproduktet står på dit bord.

På mejeriet behandler vi mælken på den mest skånsomme måde. Når mælketanken ankommer til mejeriet, bliver den hævet, så mælken selv løber ned i pasteuriseringsmaskinen. Når mælken skal hen i ostekarret, foregår det ekstremt langsomt og nænsomt. På den måde bevares alle de fremragende egenskaber i græsmælken.

Køerne, som producerer mælk til os, lever af græs og hø fra engearealer i Tude Ådal ved Vikingeborgen Trelleborg. Engarealerne er et fantastisk spisekammer, da fredningen af området begyndte allerede i 1873. Så ådalen har en mangfoldig flora med massevis af vilde urter, hvilket giver mælken en enestående smag, og du vil opleve, at smagen skifter henover sæsonen. De store mængder græs, som køerne spiser, betyder, at mælken har en optimeret balance mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrer.

Både Tøvestensgaarden og Ostebørsen ligger få kilometer fra Tude Ådal, så vi anvender råvarer fra vores baghave samtidig med vi har fokus på naturpleje, dyrevelfærd og bæredygtighed.

For os er omdrejningspunktet i bund og grund at have håndværket, smagen, naturen og glade dyr i højsædet.

Kom helt tæt på lokal fødevarerproduktion
Vi har indrettet mejeriet sådan, at du fra mejeriudsalget kan se mejeristen arbejde, men hvis du har lyst til at komme helt tæt på, så kan du det. Det er nemlig muligt enten at leje vores mejeri eller komme i mejeriet sammen med mejeristen. Skulle du have lyst til at starte dit eget gårdmejeri, så rådgiver vi dig gerne. Kontakt Henrik Møller Kastrup – hmk@osteborsen.dk

En smagstur til Europas ostekældre
Ved siden af vores mejeri har vi indrettet et mejeriudsalg og en cafe, hvor vi har et spændende og bredt sortiment af oste og delikatesser fra hele Europa. Så uanset om du er ostenovice eller ostenørd, tilbyder vi dine smagsløg en fantastisk oplevelse.